• HOŞGELDİNİZ..
    Ne yani, anlaşarak mı evleneceğiz, diyebilirsiniz... Anlaşmadan, beğenmeden evlenmek mümkün mü? Tabi ki birbirinizi tanıyacak, beğenecek ve anlaştığınıza emin olduktan sonra evlilik kararı vereceksiniz... İlk adımı BURADAN ÜYE OLARAK siz atın. Belkide mutluluk size bir tık kadar yakın...

Yoğurt Hakkında bilmediğiniz 4 bilgi

ad@min

Yönetici
Admin
Moderatör
Üye
Erkek
Konum
Türkiye
Yoğurdu seviyor musun? Yalnız değilsin! İstatistiklere göre Avrupa ve Amerika’da dahil olmak üzere yoğurt tüketimi tüm dünyada hızla artıyor. Peki yoğurt hakkında neler biliyoruz? İşte yoğurt hakkında muhtemelen bilmediğiniz 4 gerçek!

Yoğurt birçok bakteri içeriyor ve bunlar zararlı değil!

Yoğurt içerisinde çeşitli bakteriler bulunduruyor. Bu bakteriler fermantasyon sırasında pastörize sütü yoğurta çevirmemize imkan veriyor. Araştırmalar gösteriyor ki bu bakteriler mide-bağırsak enfeksiyonlarını engellemek ve bağışıklık sistemini geliştirmekte büyük bir rol oynuyor olabilir. Daha fazla araştırmanın gerekli olduğu söyleniyor ve henüz tam olarak yoğurdun sağlık ile ilişkisini bilmiyoruz fakat yoğurdun kalsiyum, protein ve Vitamin B-12 için iyi bir kaynak olduğunu söylemek mümkün.

Yoğurt yüz yıllardır soframıza misafir oluyor!
Neredeyse her yıl yeni yoğurt markaları görmemize rağmen yoğurdun kendisi yeni bir yiyecek değil. Bazı belgeler yoğurdun milattan önce dahi tüketildiğini gösteriyor. Eski zamanlarda yoğurt ordu askerleri tarafından sıkça tüketilmiş ve eski Hintlere ait, Türkçe ve Farsça belgelere baktığımızda yoğurdun ismi ile sıkça karşılaşıyoruz.

Bütün yoğurtlar aynı değil!
Şu zamanlarda oldukça çok yoğurt çeşidini marketlerden temin etmek mümkün. Bazı yoğurt çeşitleri yüksek kalori ve şeker içeriyor ve bu yoğurdu sağlıklı bir yiyecekten çok tatlı bir atıştırmaya çeviriyor. Sütten dolayı her yoğurdun birazda olsa şeker içerdiğini biliyoruz fakat bazı yoğurt firmaları 20 gram üzerinde şeker ekliyorlar ve bu şeker miktarı vücudumuz için zararlı olabilir. Her zaman yoğurdun 15 gramdan az şeker içerdiğine ve yağsız olduğuna dikkat etmekte yarar var.

Türk-Yunan tarzı yoğurtları tercih edin!
Türk ve Yunan tarzı yoğurtlar protein bakımından daha zengin ve normal bir yoğurda göre daha az şeker içeriyorlar. Bir bardak ölçüsü kadar Türk veya Yunan yoğurdu yaklaşık 24 gram protein içeriyor ve bu protein 4 yumurtadan alacağımız protein miktarı ile aynı. Bunun sebebi yoğurdun süzülmesi ve buda yoğurdun daha kremsi ve daha yoğun olmasını sağlıyor.

Günlük yaşantınızda yoğurdu sıkça tüketiyor musunuz?
 
Üst Alt